Το εξειδικευμένο εργαστήριο λογοθεραπείας Speech Lab παρέχει τις υπηρεσίες του από το κέντρο της Καβάλας. Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό μια μεγάλη γκάμα διαταραχών λόγου και ομιλίας.
Η αξιολόγηση πραγματοποιείται με σταθμισμένα τεστ και κλινική παρατήρηση. Το πρόγραμμα παρέμβασης είναι εξατομικευμένο και προσεκτικά σχεδιασμένο με γνώμονα τις ανάγκες κάθε παιδιού.
Γεννήθηκα το 1986 στην πόλη της Καβάλας, όπου ζω και εργάζομαι.Το 2009 αποφοίτησα από το τμήμα Λογοθεραπείας Ιωαννίνων του Α.Τ.Ε.Ι Ηπείρου.
Από το 2010 ασκώ το επάγγελμα της Λογοθεραπείας εντατικά, μεθοδικά και με συνέπεια.
Η συνεχής μου εκπαίδευση και επιμόρφωση, οι ετήσιες εποπτείες στην πόλη της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για την προσωπική μου ενημέρωση σε νέα επιστημονικά δεδομένα και η επαγγελματική μου κατάρτιση, περιλαμβάνει τίτλους και εργαλεία απαραίτητα για την Επιστήμη της Λογοθεραπείας.
Η προσέγγιση αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία και θεωρία γύρω από την ανθρώπινη κίνηση που δημιούργησε ο Rudolf Laban (πρωτοπόρος και ιδρυτής της ανάλυσης κίνησης). Εφαρμόζεται με ανθρώπους όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν διαφορετικών ειδών δυσκολίες και δίνει ίση έμφαση στην ανάπτυξη των σωματικών ικανοτήτων όσο και στην ανάπτυξη της ικανότητας δημιουργίας θετικών σχέσεων με άλλους μέσω κοινών κινητικών εμπειριών (www.sherborne-association.org.uk)
Ο Λογοθεραπευτής NDT αξιολογεί και αναλύει τις αισθητικοκινητικές διαταραχές στις πρωτογενείς λειτουργίες του στόματος (λειτουργίες που σχετίζονται με τη σίτιση) και στην επικοινωνία του παιδιού. Οι διαταραχές στάσης - κίνησης συνδέονται άμεσα με τις διαταραχές σίτισης και ομιλίας, συνεπώς ο λογοθεραπευτής NDT προτείνει μια θεραπευτική παρέμβαση, που προετοιμάζει το παιδί ολιστικά αισθητικο-κινητικά για δραστηριότητες που σχετίζονται με τη σίτιση, την άρθρωση και τη φώνηση. Όπου προκύπτει ανάγκη προτείνει εναλλακτικές λύσεις επικοινωνίας.
Η μεθοδολογική και κλινική προσέγγιση που αναπτύχθηκε σε αυτή την εκπαίδευση καταδεικνύει την προτεραιότητα και τον καινοτόμο χαρακτήρα της αναπνευστικής φυσικοθεραπείας , με βάση ποσοτικοποιημένα σημεία πνευμονικής ακρόασης, ειδικής μηχανικής συμπεριφοράς και παθοφυσιολογίας των περιφερικών αεραγωγών. Η νέα ιδεολογική δομή φυσικοθεραπείας «εισπνευστική, αργή, με αντίσταση, στασική, επιβεβαιωμένη με μέσα ακουστικά, υπερηχογραφικά, βιοχημικά» αναπτύσσεται από τη χωρική γεωμετρία του πνεύμονα.
Αυτή η νέα προσέγγιση αμφισβητεί τις συμβατικές τεχνικές βρογχοπνευμονικού καθαρισμού τόσο σε ενήλικες όσο και σε μικρά παιδιά. Προτεραιότητα δίνεται στην αναπνευστική φυσικοθεραπεία στην παιδιατρική, με βάση νέες θεραπευτικές έννοιες προσαρμοσμένες στα πιο πρόσφατα παθοφυσιολογικά δεδομένα. Η συνήθης νοσολογική ταξινόμηση των τεχνικών αναπνευστικής φυσικοθεραπείας δεν είναι ικανοποιητική επειδή τις περισσότερες φορές αγνοεί τη συγκεκριμένη σημειολογία και ειδική φυσιολογία που πρέπει να καθοδηγεί τη δράση του ασκούμενου στο πεδίο. Προτείνεται μια άλλη ταξινόμηση των τεχνικών αναπνευστικής φυσικοθεραπείας που υποστηρίζονται από τα επιστημονικά δεδομένα που αποτελούν τη βάση τους, δικαιολογούν τις ενδείξεις τους, τις αντενδείξεις τους, τα πιθανά ή αποδεδειγμένα αποτελέσματά τους. Περιγράφονται τεχνικές αναπνευστικής φυσικοθεραπείας, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη βοήθεια της ακρόασης. Ωστόσο, η κλινική παρατήρηση από μόνη της είναι ελλιπής εάν ο θεραπευτικός συλλογισμός δεν βασίζεται στην αναπνευστική μηχανική. Και, είναι η συσχέτιση μεταξύ στηθοσκόπησης και αναπνευστικής μηχανικής που επιτρέπει, από μια «σταδιακή» έννοια της βρογχοπνευμονικής απόφραξης, να οδηγήσει σε μια ανατομική και λειτουργική ταξινόμηση των τεχνικών φυσικοθεραπείας. Τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με το βρογχικό καθαρισμό επιτρέπουν αυτή την ταξινόμηση.
Το ουσιώδες αυτής της κλινικής προσέγγισης βασίζεται στην αξιολόγηση ενός συνόλου κλινικών συμπτωμάτων των οποίων η ακρόαση είναι το κύριο εργαλείο. Επιδεικνύουμε ότι η ακριβής ακρόαση, βασισμένη σε μια αντικειμενική ονοματολογία, καθιστά δυνατή τη σχετική τεχνική επιλογή και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που έχουν επιτευχθεί. Η νέα ονοματολογία της πνευμονικής ακρόασης προσεγγίζεται υπό το πρίσμα ηλεκτρονικών και ψηφιοποιημένων μέσων ανάλυσης που επέτρεψαν την ποσοτικοποίηση των κλινικών συμπτωμάτων που ο φυσικοθεραπευτής πρέπει να είναι σε θέση να αξιολογήσει στον ασθενή.
Η μέθοδος του Guy Postiaux στηρίζεται σε μια νέα ιδεολογική δομή: ο πνεύμονας είναι ένα γεωμετρικό «αντικείμενο» του οποίου η απώτερη δομή δικαιολογεί τη χρήση αργής (ή ακόμη και με αντίσταση) εισπνοής για να θεωρηθεί ως η κύρια τεχνική αποσυμφόρησης που πρέπει να προηγείται όλων των άλλων τεχνικών αργής εκπνοής (ELTGOL1 , ELPr2 , DA3 ) ή βεβιασμένης (TEF4 , FET4, βήχας) προκειμένου να δράσει σε μεταβολές του περιφερικού πνεύμονα. Στόχος τους είναι να διεισδύσουν στους μικρούς αεραγωγούς – PVA 5 (σημείο εκκίνησης των περισσότερων βρογχοεκκριτικών παθολογιών σε παιδιά και ενήλικες) για να επιτρέψουν την κυψελιδική στρατολόγηση, τη θέση περιοριστικών παθολογιών (ατελεκτασία τύπου πνευμονικής συμπύκνωσης ή πνευμονίτιδα). Η εκπαίδευση περιλαμβάνει, επίσης, την παρουσίαση μιας νέας επιστημονικά επικυρωμένης μεθόδου φυσικοθεραπείας για τη βρεφική βρογχιολίτιδα.
Θεραπεία & Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό & Διαταραχών Επικοινωνίας: Αποτελεί ένα πρόγραμμα εναλλακτικής εκπαίδευσης, για παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, που ενσωματώνει παρεμβάσεις σε περιβάλλον, ημερήσιο πρόγραμμα, αντικείμενο εργασίας, και επικοινωνία.
© 2023 Speech Lab. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
δημιουργία & φιλοξενία ιστοσελίδας by manbiz