Ώρες λειτουργίας:
Δευ – Παρ 14:00-21:00

Για ραντεβού καλέστε: 2510 839 195

Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ 12:00-21:00

Για ραντεβού καλέστε: 2510 839 195

Συχνές ερωτήσεις

Κάθε παιδί παρουσιάζει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης. Όταν όμως αρχίζει να αποκλίνει σημαντικά από τα αναπτυξιακά ορόσημα που αντιστοιχούν στην ηλικία του, τότε οι γονείς θα πρέπει να συζητήσουν με τον παιδίατρο τους. Αυτός με τη σειρά του θα επισημάνει τις αποκλίσεις που εντοπίζει και θα κατευθύνει τους γονείς για αξιολόγηση του παιδιού τους από Λογοθεραπευτή.
Αυτό είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από τις δυσκολίες του κάθε παιδιού. Κάθε παιδί έχει τους δικούς του χρόνους εκμάθησης. Οι ιατρικές γνωματεύσεις σε σοβαρές διαταραχές (π.χ. αυτισμός, εγκεφαλική παράλυση και σύνδρομα (p.x. Σ. Down, Prader Willi), έχουν διάρκεια ενός έτους. Ωστόσο η αποκατάσταση μπορεί να συνεχίζεται για αρκετά χρόνια . Απλές διαταραχές (π.χ. διαταραχές της άρθρωσης) λαμβάνουν γνωματεύσεις τετραμήνου / εξαμήνου με πιθανή ανανέωση για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμη.

Πολλοί γνωρίζουν ότι ο λογοθεραπευτής είναι η ειδικότητα που αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας. Ωστόσο είναι αυτός που θα βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κατάποση και δυσφαγία.