Ώρες λειτουργίας:
Δευ – Παρ 13:00-21:00

Για ραντεβού καλέστε: 2510 839 195

Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ 12:00-21:00

Για ραντεβού καλέστε: 2510 839 195

Πως να επιλέξω τον κατάλληλο Λογοθεραπευτή για το παιδί μου;

Η επιλογή του κατάλληλου λογοθεραπευτή για το παιδί σας είναι ιδιαίτερα σημαντική και μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της θεραπείας του. Ακολουθούν κάποιες οδηγίες που είναι χρήσιμο να έχετε στο μυαλό σας, προκειμένου αυτή η επιλογή να είναι η σωστή.

1. Εκπαίδευση και πιστοποίηση: Βεβαιωθείτε ότι ο λογοθεραπευτής έχει κατάλληλη εκπαίδευση και πιστοποίηση στον τομέα της λογοθεραπείας. Είναι απαραίτητο να διαθέτει πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

2. Εμπειρία: Ρωτήστε για την εμπειρία του λογοθεραπευτή σε παιδιατρικό πληθυσμό. Η κλινική εμπειρία σε διαταραχές λόγου και ομιλίας, σίτισης και κατάποσης είναι σημαντική.

3. Εξειδίκευση: Αν το παιδί σας αντιμετωπίζει συγκεκριμένες δυσκολίες, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν λογοθεραπευτή που έχει εξειδίκευση πάνω σε αυτές.

4. Μέθοδοι παρέμβασης: Ρωτήστε για τις μέθοδους που χρησιμοποιεί ο λογοθεραπευτής και αν είναι κατάλληλες για τις ανάγκες του παιδιού σας.

5. Αξιολογητική αναφορά και αξιολογήσεις προόδου: Κατά την πρώτες σας συναντήσεις με το θεραπευτή θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση. Ζητήστε γραπτή αξιολογητική αναφορά, ώστε να έχετε την αρχική εικόνα του παιδιού σας. Ανά τετράμηνο – εξάμηνο ζητήστε αξιολογήσεις προόδου για να παρακολουθείτε την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης.

6. Χημεία: Επιλέξτε έναν λογοθεραπευτή με τον οποίο το παιδί σας να αισθάνεται άνεση, ασφάλεια και να έχει καλή επικοινωνία. Η χημεία μεταξύ του παιδιού και του θεραπευτή είναι σημαντική για την επιτυχία της θεραπείας.

7. Τοποθεσία και διαθεσιμότητα: Μία προσβάσιμη τοποθεσία, ένας καλά εξοπλισμένος χώρος και ένα ευέλικτο ωράριο θεραπείας, μπορεί να είναι σημαντικά για τη συνέχεια της θεραπείας. Επιλέξτε ώρες στις οποίες το παιδί σας είναι ξεκούραστο και αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Τέλος, μην διστάσετε να ζητήσετε αναφορές ή να κάνετε δοκιμαστικές συνεδρίες για να διαπιστώσετε αν ο λογοθεραπευτής είναι ο καταλληλότερος για το παιδί σας. Ύστερα από τη συλλογή των πληροφοριών, μπορείτε να διακρίνετε με σαφήνεια και να απαφοσίσετε ποια είναι η κατάλληλη επιλογή για το παιδί σας.


Πυραλεμίδης Στέργιος

Λογοθεραπευτής NDT

Εξειδικευμένος θεραπευτής στη Νευροεξελικτική Αγωγή Bobath

Comments are closed