Ώρες λειτουργίας:
Δευ – Παρ 13:00-21:00

Για ραντεβού καλέστε: 2510 839 195

Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ 12:00-21:00

Για ραντεβού καλέστε: 2510 839 195

Το παιδί μου δεν ξέρει πως να προσεγγίσει τα άλλα παιδιά. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η δυσκολία ενός παιδιού στο να προσεγγίσει και να αλληλεπιδράσει με άλλα παιδιά μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Ανάλογα με την ηλικία και το χαρακτήρα του παιδιού, αυτοί οι παράγοντες μπορεί να περιλαμβάνουν:

1. Κοινωνική αναπτυξιακή καθυστέρηση: Κάποια παιδιά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και να νιώσουν άνεση στις κοινωνικές καταστάσεις.

2. Ανασφάλεια: Τα παιδιά μπορεί να αισθάνονται ανασφάλεια ή άγχος όταν προσεγγίζουν άλλα παιδιά, ειδικά αν ανησυχούν για το πώς θα αντιδράσουν τα άλλα παιδιά.

3. Διαφορετικά ενδιαφέροντα: Κάθε παιδί έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις. Αν το παιδί σας δεν μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα με άλλα παιδιά, μπορεί να δυσκολεύεται να βρει κοινά σημεία για αλληλεπίδραση.

4. Κοινωνικές δεξιότητες: Μερικά παιδιά χρειάζονται εκπαίδευση και ενθάρρυνση για να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες όπως η επικοινωνία και η συνεργασία.

Για να βοηθήσετε το παιδί σας, μπορείτε να:

– Διατηρείτε ανοιχτή επικοινωνία: Μιλήστε με το παιδί σας για τα συναισθήματά του και τις κοινωνικές καταστάσεις που αντιμετωπίζει.

– Υποστηρίξτε την αυτοπεποίθησή του: Ενθαρρύνετε το παιδί σας να αναπτύξει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

– Αναλάβετε κάποιο ρόλο: Συμμετέχετε σε κοινές δραστηριότητες με το παιδί σας για να το ενθαρρύνετε να αλληλεπιδρά με άλλα παιδιά.

– Εκπαιδεύστε κοινωνικές δεξιότητες: Διδάξτε τους τρόπους επικοινωνίας, την ανταλλαγή παιχνιδιών και την επίλυση κοινωνικών διαφορών.

Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και να παρέχετε την υποστήριξη που χρειάζεται το παιδί σας για να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες.

Πυραλεμίδης Στέργιος

Λογοθεραπευτής NDT

Εξειδικευμένος θεραπευτής στη Νευροεξελικτική Αγωγή Bobath

Comments are closed